May 24, 2013

Apa khabar rakyat jelata?

Amboi memang nak kena sidekick. Rakyat jelata? Haha. Dah lama tak update blog? Memang pun. Bukan sebab busy nehi! Tapi malas nak menaip. Kat twitter & tumblr activelah.Tapi blog hampeh.. Tapi hari ni rasa rajin la pula nak update blog.

Nak cerita apa yang berlaku sekarang ni. Aku dah pun habis sekolah yeayyy.. Sebenarnya dah habis sekolah 5 bulan yang lepas tapi baru nak kecoh dalam blog. Watdehh. Aku dah officially habis sekolah dan dah boleh kahwin *choked* Pale hotakmu kahwin.

Result SPM? Alhamdullilah dapat 5A. Mmg target tu pun. Tapi baru sekarang aku realize 5A is nothin nowadays. Ramai kot orang yang tak dapat UPU termasuklah aku. Tapi aku dapat matrik kat Penang. So alhamdullilah. Aku dah packing barang semua. Ahad ni bertolak ke Penang. Aku minta Matrik kat NS , Selangor dan Melaka tapi kena campak ke Penang. Dah macam Asia tour dah aku rasa. Kejam sungguh.
\
Nasib baik la setahun je. Itu pun matrik kena struggle gila gila. Parents, family dan sahabat handai semua bagi galakan so i will do my best. Tapi memang aku packng barang macam nak pindah rumah. Klau boleh bawa rumah ni pun aku rasa aku akan bawa.


Banyak kan barang?? Huwaaa aku tak pernah berjauhan dari mak ayah aku. Tak tahu la mcm mana nanti. Mesti menangis nanti. Huwaa sobs sobs.Tak sangka 5 bulan berlalu dengan cepat. Aku nak sambung belajar dah.



TAK SANGKA AKU DAH JADI PELAJAR MATRIK. AKU TAK SANGKA AKU DAH NAK DEKAT 18 TAHUN DAH. 

Masa berlalu dengan pantas. Hmmmmm okay tu je la kot aku nak cerita. So bye bye guys! Assalammualikum :)

Mar 28, 2013

How to stream. (INFINITE)

Since Digital sales is important to win,this is the way to help them doing well in chart.
You don’t need to register on music site to stream the song. stream the 1-2 min preview of the songs and it will still be counted.
MelOn Music
  1. Go to melOn page:  MelOn
  2. Type INFINITE in hangul (인피니트) and click on the first result.
  3. It’ll bring you to INFINITE’s artist page where you’ll find INFINITE’s songs.
Select all of the boxes, then click the headphones button at the bottom
A pop-up window will appear (make sure pop-ups are enabled on your browser) and it will play a 1 minute preview of all the tracks that you’ve selected.
Play them all, then close the pop-up window, go back to the home page and search for INFINITE again.
(Note : 36.9% of the points for Music Bank, also important for M!Countdown.)
Olleh Music
  1. Go to Olleh page : Olleh
  2. Type INFINITE in hangul (인피니트 ) and click on the first result.
  3. It’ll bring you to INFINITE’s artist page where you’ll find INFINITE ’s songs

Select all the tracks the same way you did on Melon, then hit the speaker button.
Olleh music player will pop up and start playing the 1-min preview of INFINITE’s song, Once the preview is done, close the player and go back to home page and search for INFINITE again!
(Note : Olleh Music counted 6.4% on Music Bank.)
Bugs Music
  1. Go to Bugs page : Bugs
  2. Type INFINITE in hangul (인피니트) and click on the first result.
  3. It’ll bring you to INFINITE’s artist page where you’ll find INFINITE’s song and then you’ll get this screen.
 Select all INFINITE H songs and click the headphones button!
A pop-up window will appear (make sure pop-ups are enabled on your browser) and it will play a 1 minute preview of all the tracks that you’ve selected.
Play them all, then close the pop-up window, go back to the home page and search for INFINITE again!
(Note : Bugs Music Counts towards Music Bank, M!Countdown and Show Champion.)
ALL OF THIS INFORMATION CREDIT TO INFINITE7SOUL.


NOT ONLY FOR MELON,BUGS. AND OLLEH BUT ALSO SORIBADA,MNET

SORIBADA ---> http://www.soribada.com/
Mnet ----> http://mnet.interest.me/chart/top100/chart.asp?chartDate=

Jan 23, 2013

Pembelian online yang sangat menyakitkan hati.

Sekarang ni tepat tepat pukul 3.15 pagi dan aku masih tak tidur lagi.Lepas habis SPM macam ni la kehidupan seharian aku.Bangun,pergi kerja,balik kerja dan layan k-drama sampai pagi.Lepas tu baru tidur. Kegiatan yang tak sihat langsung.Ingat nak pergi joging dari dulu lagi tapi haram....

Okay back to the topic,online shopping yang sgt menyakitkan hati. Aku order headphone dan beg tapi punyalah lama tunggu baru sekarang sampai.Tapi headphone je,beg tak sampai lagi.Takde stock katanya,kena order dengan supplier.Nasib baiklah aku penyabar orangnya.


This is my headphone.Say yeayyy for this!! Haha. Infinite yeayy! So sekarang ni dengan sabarnya menunggu beg untuk sampai dan juga my INFINITE-H album! Yeayyy untuk tu juga. Aku suggest kan korrang dengar lagu Special Girl by Infinite-H. This song is my jam.Hahaha.

Sekarang ni tengah melayan cerita Flower Boy Next Door.Park Shin Hye.Cerita ni terbaik la.Sesiapa yang suka tengok k-drama tu,tengoklah cerita ni. JJANG! Aku baru je habis tengok Reply 1997, this drama is the best drama ever! The plot,actor,actress all daebak! and i love this line --->Loving someone isn't an option,it comes from your heart. 

Aku rasa ni je la cerita yang aku nak cerita.Kalau aku cerita kat sini, i think i'm the only one who read it.Right?? So anyeongggg!!