Jul 31, 2010

Harap maklum.

Trial exam nak dekat.Pmr pun nak dekat.So ika mungkin tak akan active selama beberapa bulan ni.So i gonna miss you all!haha.

p/s:doakan ika berjaya untuk pmr nanti.i wish i can get 9A in PMR.Ya Allah,semoga segala ilmu yang aku pelajari aku faham.semoga apa yang aku faham tu aku ingat,semoga apa yang aku ingat itulah yang keluar peperiksaan.Ya Allah kau berikanlah aku kejayaan di dalam PMR.Amin.

Jul 24, 2010

Kamarku.

Hari ni nak tunjuk bilik tidur I.Saja ja nak propa.Haha.


Katil.Comel tak??


Buku.Hehe


Baju bayak kan?hahah





Komputer ni tak elok pun.












Yezz!that my name!

Shopping!

Tadi I pergi tesco extra ngan famili.Nak beli barang sikit.So kalau kat shopping mall ni memang rambang mata lah.I pun ada la beli barang sikit.

Muka teruja!Hahah

Nak keluar!hahah poyo!


Sangat bajet org ini!





Masa balik!

Peace yaww!








sampai rumah untuk pamerkan barang yang dibeli!










Takdelah banyak sangat barang yang I beli.Tapi oklah.Baju tu ayah I yang sponsor!Haha.thanx papa ku yang baik hati!





Jul 23, 2010

Anda boring?

Ni ade web yang boleh menggembirakan anda.Lepas tu ade cowok hensem yang anda boleh kenal.Dan jangan fikir lain pulak.Ni bukan laman web bukan2 eh!
clik
=
=
=

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
Betul kan?anda gembira kan?


Bila orang yang tak pandai English nak tulis surat dalam English


Klik untuk tumbesaran gajah

Cuba korang baca.Bahahahahaha.I dapat ni dari Facebook seseorang.Gila lah.Nanti I nak cuba tulis surat macam ni kat mat salleh.Tengok dia faham ke tak?

Jul 22, 2010

Wedding aunty.

Lupa pulak nak tulis kat blog ni pasal hari jumaat yang lepas,16/07 I pergi wedding aunty I kat hotel.Makanan pun sedap gak.

I ngan kak sepupu

gambar I

I lagi.HAHH

Ni nenek ngan kak sepupu I.

Ni je gambar yang ada.Ada lagi tapi kat handphone mak.Nanti I update lagi eh?

Contest Hitam Itu Menawan

Nak join satu lagi contest.Haha.I tamak kan?Tapi suka la pulak I nak join contest ni.Contest ni I dapat dari sini
Nama die missyaniabdullah..Baik hati betul die ye?Hahha.Bodek la tu!


Ini gambar yang I pertaruhkan.
View All Photos | scarlet letter

I suka pic ni sebab I nampak comel dalam gambar ni.Sungguh comel.Sangat-sangat comel.Propa eh?Hahah.Cukup tak alasan ni?HAHAAH.

Lima orang yang i nak tag.

Contest ni ditutup 31 julai 2010.cepat join!




Contest Aku & Ray Bon.

Hello..Hello..Hello..Nak kopi ke nak milo?Eh tak tak.Hari ini I nak join Contest yang dianjurkan oleh abang Caer kita yang baik hati tu*heh nak bodek.Haha.Tadi I blogwalking sekali terjumpa la blog abang Caer ni dan aku rasa contest ini sangat menarik.Lebih-lebih lagi ni first time I join contest blog.So let checkitout!


Ni la gambar yang I pertaruhkan.


I yang pakai kaca mata warna kuning tu!
Hehe.Kebetulan lak cermin mata tu memang cermin mata Ray ban.
kalau nak join tekan sini 

p/s:kalau menang tu BONUS!

Ni dua orang yang i tag!

Dila
Alia

Jul 21, 2010

Siapakah artis lelaki berwajah paling " jambu"?


Bukan jambu ni!


Ataupun ni!

I nak cakap pasal lelaki jambu lah!I dapat idea ni dari  Murai.com.my.Diorang suruh buat vote kat page Murai tapi lebih afdal untuk I tulis kat blog kan?Haha.Antara calon-calon lelaki jambu tu Anuar Zain,Aril,Arja Lee,Dafi,Iwan,dan Zoey.

Yeah kita mulakan dengan calon pertama.Jeng..Jeng..Jeng..

Anuar Zain

Anuar Zain jambu??Takdelah muka macho adelah.Tapi kenapa lelaki macho ini tidak kahwin-kahwin sampai sekarang?*angkat kening

Calon Kedua.

Aril

Aril ni adalah sikit jambu nya tapi kureng la.Muka die matured sikit.Tapi I pernah jumpa dia tapi jarak jauh lah.Kat area rumah I.Dulu dia tinggal dekat kat rumah I tapi dah pindah.Huhu.Kacau line betul lah.Pindah la pulak!

Calon ketiga.

Arja Lee

Dalam kebanyakan calon dialah yang I kurang kenal.Tak pernah pulak tengok die berlakon.Or dia ni bukan pelakon??*peningpening.Tapi I tak setuju langsung dia ni jambu.Muka dia ni takde jambu langsung.Yeh!I kunci jawapan I!Haha.

Calon keempat

Dafi

Oh dia ni tak usah cakap lah memang muka jambu.Tapi I kurang suka dia sebab apa pun I tak tahu.Hahah.

Calon kelima

Iwan

Dia ni memang la muka jambu.Tengok la bibir dia yang pink tu.Jeles I nyahh!Bibir I pun tak sepink macam tu.

Calon terakhir

Zoey

Zoey ni adelah jambu sikit.Sikit la.Sikit je.*taknak kalah.Tapi muka dia macam budak-budak.Tapi tak tahu la kan mungkin dalam hati ada taman*Apa kena mengena?

Tapi dalam kebanyakan calon dia atas,aku rasa paling jambu Iwan la.Jadi kepada ibu-ibu di luar sana.Ini ade calon menantu.Hahha.Dah rasa macam agensi cari jodoh dah!Hahah.


Jul 20, 2010

Bila si abang-abang bercerita tentang cinta.




Baca dari atas ke bawah.Cukup menggelikan dorang menceritakan pasal cinta.Jiwang kot abang I!Haha.Tak pasal-pasal I kena marah pulak.Sudey.Tapi tadi yang marah I tu hantar komen cakap 'Alorh mawo plak...' Haha.Diorang ni dalam hati ada taman.Haha.

Jul 19, 2010

Pimples atau nama saintifiknya jerawat.


Oh tidak.Tidak.Ini bukan entry untuk cakap pasal 'Macam mana nak hapuskan jerawat batu?' atau 'Kenapa Jerawat ni boleh bertapa kat babyface aku ni?'.Oh tidak.Anda salah.Entry ni aku nak cakap pasal jerawat AKU yang bermaharajalela kat muka ni.Geram tau!

Kalau aku nak tangkap gambar kan,memang jerawat tu pun posing sama.Nampak betul jerawat aku tu.Aku rasa macam nak toreh je dengan pisau jerawat ni.Paling banyak jerawat kat dahi.Mungkin sebab aku berminyak kat dahi kot.Tak tahu la.Kadang-kadang tak confident bila depan orang.Kalau anda tak percaya nanti ika masukkan gambar ika ye.Gambar yang ika dah tangkap berbulan lamanya tapi tak upload-upload sampai sekarang.Maklumlah,tangkap gambar pakai handphone mak.Diriku ini takde handphone sebab dah rosak dek tak jaga.Ika ni kan nak handphone tapi kadang-kadang bile dapat,tak guna pun handphone.Handphone tu campak kat mana pun tak tahu.Memang tak bermesej sangat.Guna handphone pun untuk kunci alarm je.Haha.

Oklah kalau ada masa nanti,ika uploadkan gambar ika yang ada jerawat tu.Jadi anda bolehlah jadikan bukti kat mahkamah nanti ye!walawehh!

Jul 17, 2010

Blog!

Wah sekarang macam-macam aku dah ubah kat blog ni.Banyak tutorial aku dapat kat blog lain.Terima kaih bangat ya!

p/s:macam mana ok tak blog?

Jul 13, 2010

Camp Rock 2:The Final Jam

This is what i'm waiting for!Camp Rock 2 yo!This story will coming in this September on Disney Channel.

Tadi tu saja je nak speaking.haha.Anjakan paradigma.haha.Propa je.Tapi memang tak sabar la nak tunggu cerita ni keluar.Best kot.Lagu-lagu dalam cerita ni pun best.





Ini semua sedikit info tentang camp rock 2 dengan 2 lagu official cerita ni.Enjoy.

Jul 5, 2010

Puasa..puasa..


Saje je nak tunjuk muka yang tak cun melecun ni ha!hahaha



Heyp.Hari ni aku ganti puasa.Ada 9 hari lagi aku nak kena ganti ni.Banyak tuh.Tapi insyaallah aku akan ganti cepat lah.Lagipun puasa kan nak dekat.So..So....So...So so what!!haha.So ika kenalah ganti lah cepatlah*kena ulang lagi ke?(kan dah byk lah)haha.

Puasa tahun ini start 11 Augustus!Mase first hari jadi ika.Kenapa kaget?Ni mesti tak bace kalender kan.Lagi satu mesti kaget sebab hari jadi ika 11 augustus dan kamu kamu kamu tak tahu kan?Takpe takpe.Merajuk lah mcm ni.Haha.Propa je.

Awak..awak..awak dah ganti puasa ke?(ceh guna awak plak?saje je anjakan paradigma!haha.Ngeh)Belom lagi?Ganti cepat.Ye..cepat!.haha.

Note:Tidak sabar hendak menunggu maghrib tiba.Dan aku tak mandi-mandi lagi ni.Dasar pemalas.Sungguh Pemalas.

Jul 3, 2010

Perancangan yang menjadi.


Pegang pada janji betul kan aku ni.haha.Baru je aku hantar posts aku merancang nak buat header baru.Tup..tup da buat dah.Haha.Kuat betul GATAL aku nak menukar header baru kan?ngeh!




Kepada yang tak sempat tengok header lama aku tu,ni lah die.Yang baru ade kat atas la.Hee.Amacam?Okay tak?Jenuh aku membuatnya.


Merancang

Aku merancang nak buat header blog baru.Bukannye apa.Saje je gatal nak tukar.Haha.Satu lagi alasan nak tukar sebab jealous tengok header orang lain lawa.HAHAHA.Sungguh tak bermaustatin.Ni sebab syaitan la ni berbisik-bisik kat aku cakap suruh tukar header baru sebab yang lain punya lawa.Tapi jangan nak propa eh syafiqah.Belum tahu lagi nak tukar ke tidak.Tengok kepada kerajinan minah ni.HAHAHA.

Dan..Aku pun merancang nak edit sikit blog aku ni.Yelah olang ini dah lama meninggalkan blog ini bertapa selama berbulan-bulan.Dasar pemalas!Nak makeover sikit blog ni.Eh ingat manusia je ke pandai bergaya?Blog pun nak jadi janda berhias.Ngeh.

Tapi itu semua hanya rancangan semata-mata.Takde kena-mengena dengan yang hidup dan yang mati.*Merepek!HAHA.Dan seperti biasa, tengoklah kepada kerajinan minah ni ye!

Jul 2, 2010

Benci Bilang cinta & Goong/The Princess Hours

Aku sebenarnya keliru antara tajuk cerita korea ni.Sebenarnya tajuk cerita ni Goong ke The princess hours?Takpelah abaikan.Terlebih dahulu aku dapat sumber ni daripada kakak Milimilo.Aku sebenarnya dah perasan lama dah benda ni,tapi tak tercapai dek akal nak tulis pasal benda ni kat blog.Tapi kakak mili menyedarkan aku nak tulis benda ni kat blog.haha.
Apa yang aku perasan?Aku perasan muka muka pelakon BBC dengan nak iras iras dengan muka pelakon Goong.












Sumber:kak mili

Dan aku setuju ngan kak mili.Semua pelakon ada iras-iras kecuali Yul dengan Aditya.Kualiti cerita Goong pun lagi bagus.Tapi aku memang admire dua-dua cerita ni.Dulu masa Goong keluar televisyen,memang aku takkan terlepas tengok.Dan BBC ni pun aku tak pernah terlepas setiap episod.Lepas ni,cerita BBC nak start,pukul 6.30 pm.