Aug 28, 2010

Yeay!Traffic blog naik.

Ika sungguh gembira sebab traffic blog ika naik.Earning nuffnang ika pun menaik sedikit.Takpe walaupun naik sedikit tapi lama lama jadi bukit kan?.So i take it positive.

(klik untuk tumbesaran gajah)

Dan ramai orang search blog ika.Syafiqahezamshah.blogspot.com*Perlu ke nak bold ngan highlight?.Ngeh.Tapi walaupun ika tak tahu siapa yang search blog ika ni.Tapi thanks sangat2.Penantian selama dua tahun berbaloi jugak.Hehe.



(klik untuk tumbesaran gajah)

Dan kat atas ni jumlah orang yang lawat blog ika minggu ni.Walaupun tak sebanyak blog orang lain tapi Alhamdullillah tetap gua syukur.Haha.




Thanks abg Edy for your mention.Hebat2.Haha.

p/s:sory tau kalau Bi ika tak betul.I still have to learn it more.Bi peperiksaan percubaan PMR Ika pun dapat 58%.Teruk kan?Kalau korang sudi nak ajar,Set!Ajar Ika.Ok hehe.



Hehe.Saje je nak menyelit gambar.Haha.Introduce Hana and nadhirah.

Aug 27, 2010

Contest: Menangi Duit Raya Sehingga RM200


Excited tak?Excited tak?excited kan tengok tajuk entry ni.Dah keterujaan tu akan ika terujakan lagi sebab ika nak join contest ni.Mesti korang fikir "habis la kalau budak sekor ni dah masuk"astaga astaga.Sebelum tu,contest ni dianjurkan oleh  cdiqlife.com sempena perasmian blog baru.Seperti kata admin blog  cdiqlife ni.contest ni senang.Memang senang.Cuma perlu isi slogan je.


Lengkapkan slogan di bawah dengan idea anda yang paling kreatif!
Saya mahu memenangi DUIT RAYA daripada cdiqlife.comkerana………………………………….

  Senang bukan?Ni slogan Ika.

Saya mahu memenangi DUIT RAYA daripada cdiqlife.com kerana bukan sebab saya ade pakwe yang kaki shopping mahupun kaki bangku mahupun kaki berbulu ke ataupun semua jenis kaki kat dunia ni.kerana saya sendiri kaki shopping.Hahaha.Saya juga merasa jeles sebab duet raya tak dapat nak menandingi duet raya abang saya mahupun adik saya sebab saya slalu tak dapat duet raya sbb muka saya agak matured dan dorang ingat saya dah besar so tak payah bagi duet raya.Huihhhhh!

Hahaha.Ambik.!Sesak nafas nak baca.Huhu.Harap2 ika menang.Kalau ika menang ika bersyukur sangat.Itu semua Rezeki dari Allah.Amin.









Banner contest duit raya
Penyertaan hendaklah dipostkan di blog masing-masing juga. Tarikh tutup pertandingan ini adalah 19/9/2010 iaitu seminggu selepas raya! Jangan lupe ek!
So, kalu anda rase nak duet raya anda lagi banyak, apa lagi nak ditunggu. Jom sertai contest duet raya ini sekarang!!


Aug 23, 2010

Bulan semakin mengecil.

Sumber:Berita Harian Online.

I know this thing's from my mother.Mak Ika yang dengar kat berita.Dan ika akui ika memang pemalas nak tengok berita.Even yang rekahan bulan ni pun dapat tahu dari mak Ika.Sadis betul.Gambar kat atas ni tunjuk rekahan yang sudah pun berlaku kat bulan.Dan rekahan ini menunjukkan bulan semakin kecil.Saintis-saintis percaya bulan akan mengecil apabila menjadi semakin sejuk seperti sebuah belon yang kehilangan udara.Menurut saintis,bulan telah mengecil sebanyak 100 meter sejak 800 juta tahun lalu.

And moon is very important to our earth.Bulan ni mempengaruhi pasang surut kat bumi kita.Mungkin tu pasal kat negara kita banjir semakin teruk kan?Dan bagi kita orang Islam,ni dah tanda kiamat nak datang.Even matahari pun akan mati suatu hari nanti apabila gas hydrogen dia akan habis.I'm just finished learn about stars and galaxies.Every stars will died.Just like us.Setiap yang hidup akan mati.Bersama-samalah kita berdoa agar kita akan sentiasa menjadi umat yang sentiasa berada sisi Allah.Amin.


Aug 22, 2010

thanks to shida.


Thank shida untuk award ni.Dah lame sebenarnya tak dapat award.Sebab M punya pasal.Dan saya akui saya rajen*perghh..perasan kot.Hehe.

Key word minggu ni Part 1

Sebenarnya ika tak pernah post pasal keyword kat nuffnang ni.Tapi keyword kali ni sengal sampai nak publish kat blog.


(klik untuk tumbesaran)

Kelakar kot.Masa bila aku macho.Or diaorang rasa aku macho cuma aku yang tak perasan?haha.

Aug 21, 2010

Randy pangalila♥

Sekarang kan musim orang gilakan justin bieber kan?Ohh Ika tidak ika gilakan Randy Pangalila♥.


Tengok hensem punya.Tapi dah ade awek.so ape kesah?haha.
Randy Pangalila adalah aktor dan model Indonesia, dan mulai dikenali masyarakat luas setelah berperan dalam sinetron Cinta Fitri. Randy memiliki darah Belanda dan Manado.Mana tak hensem.Banyak campuran tu.haha mixture punya.Selain tu dia penyanyi jugak.Dapat tahu ni dari kak hudhud.Mula mula tak tahu pulak die nyanyi.Tapi bila dengar lagu die.Aduihh sedap pulak suara die,Macam tak percaya je die yang nyanyi.






Ingin ika tekankan randy milik ika hahaha.♥.

Aug 20, 2010

".A.K.U.D.I.A & P.O.L.C.A .D.O.T .S.H.A.W.L.S"

Hati senang sebab exam dah habis.Hip hip hooray.Tapi cuak juga la nak tgk keputusan nanti.Agak agak menangis jugaklah Ika jawab kertas soalan.Sob Sob =_=.


Btw mcm biasa ika nak join satu contest dan anda dah tau pun kan Ika suka hadiah free.Muahahaaha*datang balik penyakit.Hahha.Contest ni dianjurkan oleh Miss Pupel.Ni first contest and Ika sangat suka contest ni sebab die berkenaan dengan shawl.




Perhatian:

3 Pemenang Akan Di Pilih Berdasarkan 
3 Kategori Contest Iaitu :

1.  Anda Dan Polca Dot Shawls.
2. Anda,Dia  Dan Polca Dot Shawls.
3. Dia Dan Polca Dot Shawls.

Let's check it out.


Dan kenapa ika pilih gambar ni?Ika memang suka pasal shawl.lagi-lagi shawl polka dot ni.Memang jarang pakai tudung bawal.Lagipun tak berapa suka pakai tudung bawal sebab rumit,kena gosok la,kena lipat lagi la.RUMIT..RUMIT..  ika pun comel dan kurus dalam ni.*euww.perasan jee budak ni.Dan gambar nii tangkap kat zoo taiping.Dan satu lagi ada kenangan sedih di sebalik gambar ni.Kucing ika mati kepanasan dalam kereta.Terlupa pasal kucing tu.Then balik KL menangis nangis tahu!Sumpah kejam.Huhu.

p/s:harap2 menang.Hehe


Aug 17, 2010

Ramadhan giveaway:)

Hemm..Bismillah..Amin.

Muahahahaha*astaga astaga kau pehal pika.Oh ya tuan puan makcik pakcik kakak abang bapak bapak ibu ibu dan semua yang seangkatan dengannya,hari ni ika nak join giveaway yang dianjurkan oleh Syasya Creative.Dan sebagaimana yang anda maklum,,saya memang suka benda free.Kalau boleh nak je heboh kat satu dunia yang saya suka hadiah free."Assalammualaikum,selamat sejahtera dan salam satu malaysia.saya suka hadiah free.Terima kasih."*mau kena lepuk ke?Introduction die punyalah panjang.Muahahaa.Okey cukup.

Oh tadi mukadimah je.BARU MUKADIMAH!!!!.Oh saya tau anda mesti sedang mencari kerusi ke meja ke nak hepuk saya kan?.Oh maafkan saya.Hhaha.

Ni syarat2 ye.

1.menjadi follower blog syasya creative
DONE!
2. Copy ke dua2 gamba hadiah giveaway dan letakkan di blog anda...


Hadiah 1
Syasya Bag n Multi Pockets pouch




Hadiah 2
Pencil Case n Book cover + bOok
DONE!


3. Sila la kasi komen2 tentang collection Syasya Creative..komen2 yg menarik akan di pilih menjadi pemenang..=)

Design Syasya Creative ni sangat kreatif ye anak anak ye.Rekaan die jugak secomel anaknya,Syasya.Mau saja ika picit picit pipi anaknya yang tembam setembam tembamnya.Dan Ika sangat suka fabrik die yang lawa dan susah tau nak cari kat tempat lain.Ade tu ade tapi mahal.Betul mahal.Harga kat syasya creative sgt berpatutan ye.Hrap maklum.Dan saya memang gila benda benda mcm beg ni pensilcase ni.Dan saya suka book cover tu.Comel tau.Stripes tau.Dan last skali sokonglah barangan buatan Orang Melayu!!!!Yehh syasya creative ROCK!.*semangat!Hahaha.

4. Tinggalkan komen anda sekiranya anda telah join giveaway ini..
DONE!.

So bapak bapak ibu ibu kakak abang semua kalau nak join,joinlah.Kalau nak beli pun belilah.!Ok!!!

Aug 16, 2010

Cinta kirana.













Ni sinetron baru gantikan Benci Bilang Cinta.Dan sebagaimana cerita BBC ika takkan terlepas pun satu episod cerita ni.Sebab ade Randy Pangalila yang ganteng tu dan Nia Ramadhani yang cantek tu.Muahaha*sekali lagi gelak syaitan.Astaga astaga.

Sinetron Cinta Kirana Setiap Hari Selasa - Khamis pada jam 6.30 malam - 7.30 malam di Astro Ria

Pelakon

* Nia Ramadhani sebagai Kirana
* Randy Pangalila sebagai Galang
* Tsania Marwa sebagai Riana
* Kiki Farrel sebagai Baim
* Arthur Tobing sebagai Rama
* Yatti Surachman sebagai Sita
* Erly Ashy sebagai Aida
* Emma Waroka sebagai Sandra
* Revand Narya sebagai Evandra
* Mama Dahlia sebagai Dahlia
* Unang sebagai Tejo
* Indah Ayu Putri sebagai Joana


Ni sinopsis die tapi dalam Bahasa Indon malas nak translate2.Pham2 je la ye.
Kalau korang nak baca sinopis die sampai episod akhir
click ---sini
bacalah korang smpi terkeluar biji mata,hahahaa.

Berawal dari perjumpaan kembali antara Sita dengan mantan kekasihnya, Rama, yang dulu terpisah, pasangan jompo ini sepakat menyambung tali jodoh mereka yang dulu gagal ke cucu masing-masing. Sita bahagia dan membayangkan kehidupan Kirana, cucunya, bakal membaik seperti harapannya. Begitu pula harapan Rama terhadap cucunya, Galang. Kirana dan Galang yang tadinya sering bertengkar, akhirnya saling jatuh cinta.

Musibah datang ketika Rama dan Galang mengalami kecelakaan. Rama meninggal dan mayat Galang tak ditemukan. Akhirnya Kirana menjadi tulang punggung keluarga. Ia kemudian bertemu Evandra, bos penerbitan yang benci perempuan. Karena Kirana, Evandra berubah dan mulai menyukai Kirana, namun cinta Kirana hanya untuk Galang. Suatu hari tiba-tiba Galang muncul lagi, tapi dia mengaku sebagai Mischa, adik kembar Galang. Dia sengaja melakukan hal itu karena tidak tega meninggalkan Renata yang telah menolongnya dari kecelakaan tempo hari.

Galang bahagia Kirana menjaga keluarganya, namun juga hancur karena mustahil mengembalikan cintanya untuk Kirana. Kirana terluka, Galang lebih terluka.

Gift to lucky person.

Yahh sebelum memulakan hujah hujah yang tak berapa hujah pada hari ini,ya saya ingin mengaku yang saya ni PENIPU!Saya kata taknak online taknak aktif selama seminggu but LOSER!Muahahahaha*ketawa syaitan sebelum kena ikat.Muahahaha.Ok cukup sudeh!Hari ni ika nak memperasankan diri bahawa diri ini lucky SANGAT,ika nak join contest yang dianjurkan oleh Aisumi  STYLE 

Oh ya ika sangat berminat sebab senang sangat.Eleh sonang yo laa..mcm kacang je.Cehh berlagak.

  • Follower di blog aisumi style..
  • Buat satu entry berkenaan aisumi style.. (link kat ke blog ini yer)
  • Letak 1 gambar sahaja dalam entry blog korang ( gambar di ambil dari blog aisumi style)
  • Terangkan kenapa pilih gambar tu..
  • Last sekali letak kenyataan ini:- Saya tahu contest ini dari ..............?
Senang kan?dah kata dah.

Dan setelah saya mengodek mentelaah dan dah khatam da pun stor stok garaj Aisumi ni.Ni yang ika pilih.


Dan kenapa ika pilih ni?Sebab ika sangat suka design baju ni.Lepas tu die 2 in 1 tau tau tau*teruja mcm beruk manyeh dapat pisang.Ok cukup.Die boleh dijadikan skirt atau dress.Dan sekali lagi saya teruja.Muahaha.

Dan hadiahnya Aisumi kata"mungkin hadiahnya adalah gambar yang kita pilih".

Dan saya tau contest ni dari Aisumi sendiri.Thank u.

Amin harap harap bertuah.*ludah kiri,ludah kanan.Euww.Pengotor betul.Tak patut betul jadi tokoh ni.Haha perasan.


Aug 13, 2010

Trial PMR.

Minggu depan ika trial.So minggu depan mungkin ika tak akan aktif.Lepas habis PMR insyallah.So wish me luck k.

Nervous LOL.Harap2 dapat la keputusan cemerlang.Cuakk.

Aug 9, 2010

Ogos bulan yang penuh dengan rahmat.

Kita sudah sedia maklum pada 11 Ogos 2010 adalah hari pertama puasa.Dan bukan setakat tu je.Hari Rabu adalah hari ika menyambut hari lahir ika yang ke-15.Ya ya saya tahu saya dah tua.Saya sedar!Hahaha.Hadiah please?*buat muka nak makan kasut untuk buka puasa!Ngeeh.

Hari isnin minggu depan pula ika ade exam trial PMR.Ika berharap sangat ika dapat 9A.Dan harapan itu begitu tinggi kerana orang ini asyik asyik cakap taknak online tapi last last tercongok jugak depan komputer. Ish..ish..Apa nak jadi?Hahaha.

Btw ika dah ngantuk tapi ika nak ambik kesempatan nak ucap selamat menyambut Ramadhan & selamat hari lahir kepada semua yang menyambut hari lahirnya pada bulan ogos especially ayah ika,Bestfren ika,Syahirah.Hanis.dan Nazatul.
*agak-agak ucapan ni macam ucapan Ahli Parlimen  tak?Hahaha.Astaga astaga.

Aug 7, 2010

walking walking


Penat kot tadi.Ikut family pergi Sungei Wang.Nak beli baju ngan kasut untuk persiapan besok.Bukan untuk kahwin eh.Takde maknanya.Jangan nanti heboh satu sekolah yang Ika nak kahwin plak.Sudeyhh!Haha.Ni persiapan untuk hadiri event yang dianjurkan avon.Tema dia cowboy.So kenalah cari costume yang sesuai.So besok kalau nak dramatik naik kuda dari rumah sampai Hotel Nikko.Hebat tak?Haha.Mesti kalau jalan depan orang kan mesti dorang kata gilaapaorangninaikkudaaduyaii.astaga astaga.Hahaha.

Lepas tu kakak sepupu belanja Ika baju singlet kat F.O.S.Thank akak shiaa!Muahh!hehe.Overalll tadi memang fun.Nanti kalau Ika ade masa Ika masukkanlah gambar-gambar kat event tu nanti eh.

Aug 5, 2010

Cute Teddy Bears Giveaway!!!

Wah perasaan nafsu membuak buak ni nak hadiah free.Haha.Kali ni Giveaway dianjurkan oleh Cute Mom kita.Kata cute mom giveaway ni dianjurkan sempena hari jadinya pada 13 ogos ni.Wah hari jadi Cute Mom nak dekat ngan ika la.Ika 11 ogos.Awal sikit.First day puasa tu!Haha.Tapi ramai yang dekat dengan hari jadi ika.Ayah ika 10 ogos,Ika 11 ogos,Kawan baik ika 12 ogos dan Cute mom 13 ogos.*HEHEHE.


1. Menjadi follower blog Cute Mum...
2. Buat Entry pasal giveaway ini di blog masing2 dan pastikan link back pada giveaway nie..
3. Tinggalkan penyertaan anda di bahagian komen entry ini sahaja..
4. Tagkan 5 rakan blogger lain (lebih pun takpe) 
5. Contest ini akan berakhir pada 13/8/10 iaitu pada hari lahir Cute Mum...
6. Hadiah menanti anda : Teddy Bear yang Cute2...


By The Way,kat atas ni lah hadiahnye.Cute kan kan kan?Hahaha.Ika suka teddy bear ni.Kalau tak percaya tengok ni.


Hah betul tak?Tu lah tak percaya lagi!Hahaha.So ika nak tambah lagi koleksi patung ni.Hehe.Boleh la jadi patung busuk*ala-ala bantal busuk jugak.Hahhaa.

Ni 5 orang yang ika nak tag.


DIARY GIVEAWAY


Diary giveaway ni dianjurkan oleh seorang blogger yang sudah bergelar ibu iaitu Aty Adnan.Ika berminat sangat berminat nak join sebab taula kan ika suka free gift ni.Dan sangat menarik contest ni berakhir 12 Ogos,hari jadi ika 11 Ogos.So kalau ika menang kira hadiah harijadi la tu kan kan?

1. jd follower A Gritos de Esperanza
( x follow pon x pe but if follow, credit lebih utk korang! maknanya kena follow la kan?)
sape-sape pun bole join!
2. copy paste banner giveaway kat side bar & jgn lupa link skali ok!
3. korang kena wat satu entry pasal kenapa korang perlukan sebuah diary
(suka hati korang nk tulis apa asalkan ada perkataan diary)
4. jgn lupa comment kt sini  supaya aty bole terjah balik baca entry!
Boleh la nk tag sape-sape yg berkenan di hati korang!
5. Tarikh tutup giveaway ni , pada 12 Ogos 2010
Pemenang dipilih b'dasarkan entry yg menarik hati aty &
 akan diumumkan secepat mungkin selepas 12 Ogos!

Kat atas ni adelah syarat-syaratnye.Dan diari tu sangat comel.


 Lawa kan?Cun kan?Pink kan?Haha..

Nak tau kenapa ika perlukan DIARI ni?Sebab boleh ika bergosip kat diari ni.Bolehlah ika cerita pasal mak Eton jiran sebelah a.k.a Mak cik IB (Internet bergerak) pasal die yang suka sangat menceritakan apa yang jiran lain beli tanpa perlu ika layari apajiranakubeli.com.Hahaha.(wah sungguh propa)

Selain itu,ika boleh catatkan apa yang ika buat setiap hari contoh macam:

Hari ini Ika sedih sebab kat sekolah tadi dorang kerumun ika sebab ika comel sangat.Dorang cubit pipi ika sampai merah.Ish ish..

Ni contoh je.CONTOH!haha.Takkan lah orang cakap comel boleh sedih lak kan.Tapi ika memang comel pun SANGAT!Haha.Alah takmo lah jelesss!hahahaha.Gurauan semata-mata.Selain tu,boleh cakap pasal lelaki yang kita suka.Contoh:

Hari ni kan..kan..Ika nampak ade lelaki BAEKK PUNYAA lalu depan Ika.Siap dia kelip-kelip mata lagi.Die kelip-kelip banyak kali.Ika tanya kawan Ika apa masalah dia.Rupa-rupanya dia ade sawan MATA!ish..ish..

Sekali lagi ni CONTOH!CONTOH.Takmo takmo tak baek salah sangka.Takmo!Haha.Ika pun sebenarnya pelik ada ke sawan mata???Hahaha.

So inilah sebab ika perlukan DIARI.Walaupun tak klakar sampai terguling-guling gelak hingga boleh buat filem hollywood yang berguling-guling kat rumput sambil nyanyi POLIS TEMBAK TARAK KENA POLIS TEMBAK TARAK KENA tapi ok la kan?Hahaha.

Selain diari ada lagi hadiah misteri yang lain.Pemurah betul ye?hehe.

Aug 3, 2010

Contest Teman Sejati By Emieysandra

Hari ini ika nak join contest yang dianjurkan blogger kita kiut ni.


jom tengOk syarat-syaratnya.

1. Mestilah seorang blogger
2. jadi follower kepada blog emieysandra.. dah tambah satu kawan kan, ehehe
3. buat satu entri, yang mengandungi gambar kamu dan teman sejati kamu tu. Tak kisahlah, dia tu pakwe atau kawan lelaki kamu atau kawan pompuan kamu atau ayah kamu atau ibu kamu atau adik kamu atau abang kamu atau kakak kamu..jelas kan??
-  tak kisah nak bergambar berapa orang pun, nak edit atau tak tapi mestilah JELAS!
- Entri mestilah menarik yang menceritakan tentang kisah kamu dan teman kamu tu.
3.copy banner contest pada sidebar dan link kan terus pada entriContest Teman Sejati By Emieysandra
4. tag minimum kepada dua orang blOgger lain.
5. tinggalkan url entri penyertaan kamu di bahagian komen di entri contest ni..
6. cepat join sebelum 30 Ogos 2010
7. Dua peserta akan dipilih sebagai pemenang.

Hadiah istimewa menanti dua pemenang tersebut.


Syarat tambahan :
- para blogger preschool of rOxs tidak dibenarkan menyertai contest ini kerana jasa anda amat diperlukan untuk pemilihan pemenang nanti.. sory ye sayang-sayang semua, muachhh...chum!!! kiss sambil menyebarkan virus.

So ika sangat berminat nak masuk.Ini gambarnya.


You're...
My Friend,
my companion,
through good times and bad
my friend, my buddy,
through happy and sad,
beside me you stand,
beside me you walk,
you're there to listen,
you're there to talk,
with happiness, with smiles,
with pain and tears,
I know you'll be there,
throughout the years!




We sign our cards and letters BFF
You've got a million ways to make me laugh
You're lookin' out for me you've got my back
So good to have you around

You know the secrets I could never tell
And when I'm quiet you break through my shell
Don't feel the need to do a rebel yell
'Cause you keep my feet on the ground

You're a true friend
You're here till the end
You pull me aside when something ain't right
Talk with me now and into the night
'Til it's alright again
You're a true friend

You don't get angry when I change the plans
Somehow you're never out of second chances
Won't say "I told you" when I'm wrong again
I'm so lucky that I've found

A true friend
You're here till the end
You pull me aside when something ain't right
Talk with me now and into the night
'Til it's alright again

True friends will go to the ends of the earth
Till they find the things you need
Friends hang on through the ups and the downs
Cause they've got someone to believe in

A true friend
You're here till the end
You pull me aside when something ain't right
Talk with me now and into the night
No need to pretend
You're a true friend

Ini dua orang yang ika tag: