Oct 3, 2011

Nuffnang sayang saya.Saya sayaaaaangg Nuffnang!Dan saya rindu kakak angkat saya!

Yeay yeay!Nuffnang masih ingat saya lagi.Yeay yeay dapat buffered earning lagi.Walaupun dah lama tak update.Tau tau je duit earning kitee seciput.Yeay yeay sayang nuffnang.Elehhh.Orang lain berlambak buffered earning.Aku je merangkak lagi.Untunglaaa.:)Eh eh Alhamdullilah.Rezeki.

And aku rindu gila dengan dua orang kakak kita ni:(


Rindu sangat.Rindu gila.Amat amat rindu.Kak shara ngan kak tipus.Bila lagi dapat spend time macam ni?:)

Oct 1, 2011

Tips-tips peperiksaan untuk pelajar PMR.

Memandangkan adik adik akak yang tingkatan 3 ni nak PMR pada hari selasa ni,akak ika ni *cewahh nak bagi sikit tips yang mungkin berguna untuk adik adik.Tips ni berdasarkan pengalaman akak sendiri.

1.Jangan buat persediaan last last minute.Benda ini sangat sangat penting.Bukan persediaan dari segi pelajaran je tapi dari segi alat alat tulis.Pembaris,pensel 2B,kalkulator,pemadam,apa lagi?Protractor.Semua yang berkenaan la.Kalau boleh dua hari sebelum hari peperiksaan dah siap siap beli masuk dalam beg terus.Ikat alat alat tulis korang tu dengan getah supaya tak hilang.Sebab mana boleh bawa pensel box dalam bilik peperiksaan kan?So pensel box yang jenama girls la,morgirl la,miss whatever la,dan sebagainya tinggal belakang.Yang penting sekarang getah ye adik adik?Hee:)

2.Pastikan slip peperiksaan dan kad pengenalan sentiasa ada.Kalau tak ada dua benda tak tahu la adik oi.Kalau pengawas peperiksaan tu baik hati takpe jugak tapi kalau jenis yang tegas punya?Adoi masak adikku sayang.Kalau rasa taknak slip tu koyak ke,kotor ke,laminated slip tu?*betul ke aku eja laminated.lantakk.Tapi kalau akak,takdenya laminated2 ni,redahhh je.HAHA.

3.Jangan baca buku sebelum masuk dewan peperiksaan.Seriusly jangan la buat benda haram jadah ni kalau taknak benda yg ada kat otak korang tu hilang.Elakkan ye?Yang penting sebelum masuk dewan tu, masa tengah beratur tu,relakkan minda.Tarik nafas banyak banyak.Fikir pasal benda yang indah indah.Banyakkan baca selawat.InsyaAllah.Mesti dapat jawab soalan tu punya lah.

4.Banyakkan buat latihan.Bagi yang suka sangat buat kerja saat saat akhir ni,kalau boleh jangan membaca sangat.Banyakkan buat latihan.Tengok soalan2 tahun tahun lalu.Supaya kita dah kenal dengan soalan soalan macam tu.Kita dah cam dah soalan tu.

4.Banyakkan buat solat sunat.Ini yang paling penting.Jangan mengulangkaji je tapi tak berdoa kat Allah.Minta kat Allah supaya urusan dipermudahkan.Amin.

So inilah 5 tips yang boleh akak kasi.Semoga berjaya!

Syafiqah Ezam Shah makin comel?

Wakluuuuu.Tajuk entry nak yoyoan je.Alahai rindunya kat blog.Btw Assalamualaikum readers!Dah lama aku tak update blog.Yeahh sangat lama.Entahla readers blog ni ada lagi ke tak?Wujud lagi ke tak blog ni?Traffik naik ke tak?Lupakan pasal semua tu.I just miss my blog.Dah lama dah tak berseloroh kat blog ni.Last sekali update blog 11 Ogos masa hari jadi.sekarang dah 1 Oktober.Subhanallah.Cepat sungguh masa berlalu.Tak sedar sekarang dah 1 OKTOBER.Final exam dah dekat.Lagi seminggu.Of course la bye bye sekali lagi blog untuk 3 minggu.Exam kan?Ish ish.Budak nak SPM tahun depan biasalah.Itulah kojenye.

Selama aku tak update blog ni,banyak cerita sebenarnya aku nak ceciter ceciter kat korang tapi takde masa je.First tentang pengalaman pertama pergi konsert iaitu konsert SUARA KAMI.Then,aku masuk pertandingan mencipta video kemerdekaan untuk pelajar sekolah menengah seluruh negara.Seluruh negara ok?Hari raya tahun ni tak cerita lagi kan?Kalau tak aku yg paling kepoh cerita pasal raya ni.Tah la tahun ni semangat raya melayang ke mana.

So apa cerita rakan rakan blogger sekalian?Dengar cerita kak Adriani Fashionista blogger dah kawen?Tahniah.Moga bahagia hingga ke akhir hayat.Then apa lagi?Tu jela kot yang aku tahu.Sedih betul.Nampak sgt dah lama tak jenguk blog.So harap harap korang doakanlah kejayaan aku dalam Final exam ni.Meskipun final exam tapi penting sgt benda ni.:)


:)