Dec 29, 2017

My life update. And tips to lost weight?

Assalammualaikum and hey guys. Ya Allah,  dah lama tak active kat blog ni. Last sekali ika update secara serius blog ni masa ika.mula mula nak masuk matrik. Now guess what, i already in my final year of degree! Yeayyy.  So it had been more than 4 years? wowww. Sebenarnya mmg byk kali niat nak update tapi selalu terkandas. Nak cari mood berblog tu balik ambik masa dan tenaga,ok menipu sgt. Pemalas sebenarnya. But now I'm back and i will try to be active as much as possible.

Btw,sesiapa yang kenal ika kat socmed, mesti korang tahu yang ika sekarang study kat UPM dalam bidang kimia industri. If you ask me if it's tough, i will definitely say yes. Course mana je yg tak susah sayang oi. But so far so good. Not really an excellent student but yeah I'm hanging there haha.

Sekarang ni, ika kat last week of sem 7. Ada lagi satu sem dan ika akan habis belajar pada bulan 6 tahun depan, insyaAllah. Doa doakanlah ye. hehe.

You guys must be wondering what with the lost weight? haha.  How about i show you a pictures?


Hahahaha. Yeah that's me.  Truthfully i don't know how much my weight now sbb ika tak timbang pun. Ika monitor ika punya progress dengan cermin dan saiz baju. But ika betul betul serius diet start bulan September tahun ni. From high school until now, i think i lost about more than 20kg? sbb kat sekolah dulu berat ika 90 kg sekarang maybe 60+ something. Want to know how i did it? I will tell you guys about it on the next entry.So for time being,bye guys :)

Aug 25, 2017

I'm back

Hey guys. My first entry in such a longgggg time will come soon. Ika kena kemas dulu blog ni baru start balik blogging. Seen you soon guys

May 24, 2013

Apa khabar rakyat jelata?

Amboi memang nak kena sidekick. Rakyat jelata? Haha. Dah lama tak update blog? Memang pun. Bukan sebab busy nehi! Tapi malas nak menaip. Kat twitter & tumblr activelah.Tapi blog hampeh.. Tapi hari ni rasa rajin la pula nak update blog.

Nak cerita apa yang berlaku sekarang ni. Aku dah pun habis sekolah yeayyy.. Sebenarnya dah habis sekolah 5 bulan yang lepas tapi baru nak kecoh dalam blog. Watdehh. Aku dah officially habis sekolah dan dah boleh kahwin *choked* Pale hotakmu kahwin.

Result SPM? Alhamdullilah dapat 5A. Mmg target tu pun. Tapi baru sekarang aku realize 5A is nothin nowadays. Ramai kot orang yang tak dapat UPU termasuklah aku. Tapi aku dapat matrik kat Penang. So alhamdullilah. Aku dah packing barang semua. Ahad ni bertolak ke Penang. Aku minta Matrik kat NS , Selangor dan Melaka tapi kena campak ke Penang. Dah macam Asia tour dah aku rasa. Kejam sungguh.
\
Nasib baik la setahun je. Itu pun matrik kena struggle gila gila. Parents, family dan sahabat handai semua bagi galakan so i will do my best. Tapi memang aku packng barang macam nak pindah rumah. Klau boleh bawa rumah ni pun aku rasa aku akan bawa.


Banyak kan barang?? Huwaaa aku tak pernah berjauhan dari mak ayah aku. Tak tahu la mcm mana nanti. Mesti menangis nanti. Huwaa sobs sobs.Tak sangka 5 bulan berlalu dengan cepat. Aku nak sambung belajar dah.



TAK SANGKA AKU DAH JADI PELAJAR MATRIK. AKU TAK SANGKA AKU DAH NAK DEKAT 18 TAHUN DAH. 

Masa berlalu dengan pantas. Hmmmmm okay tu je la kot aku nak cerita. So bye bye guys! Assalammualikum :)

Jan 23, 2013

Pembelian online yang sangat menyakitkan hati.

Sekarang ni tepat tepat pukul 3.15 pagi dan aku masih tak tidur lagi.Lepas habis SPM macam ni la kehidupan seharian aku.Bangun,pergi kerja,balik kerja dan layan k-drama sampai pagi.Lepas tu baru tidur. Kegiatan yang tak sihat langsung.Ingat nak pergi joging dari dulu lagi tapi haram....

Okay back to the topic,online shopping yang sgt menyakitkan hati. Aku order headphone dan beg tapi punyalah lama tunggu baru sekarang sampai.Tapi headphone je,beg tak sampai lagi.Takde stock katanya,kena order dengan supplier.Nasib baiklah aku penyabar orangnya.


This is my headphone.Say yeayyy for this!! Haha. Infinite yeayy! So sekarang ni dengan sabarnya menunggu beg untuk sampai dan juga my INFINITE-H album! Yeayyy untuk tu juga. Aku suggest kan korrang dengar lagu Special Girl by Infinite-H. This song is my jam.Hahaha.

Sekarang ni tengah melayan cerita Flower Boy Next Door.Park Shin Hye.Cerita ni terbaik la.Sesiapa yang suka tengok k-drama tu,tengoklah cerita ni. JJANG! Aku baru je habis tengok Reply 1997, this drama is the best drama ever! The plot,actor,actress all daebak! and i love this line --->Loving someone isn't an option,it comes from your heart. 

Aku rasa ni je la cerita yang aku nak cerita.Kalau aku cerita kat sini, i think i'm the only one who read it.Right?? So anyeongggg!!