Feb 25, 2011

Tutorial transparent header untuk korang.Wink wink!

Excited tak?excited tak?Actually dah ramai dan dah lama orang mintak tutorial macam mana nak buat header transparent ni.Tapi baru hari ni aku berkesempatan nak buat.Dan apa yang paling menggembirakan aku,tutorial kali ni menggunakan video.Maksudnya dalam bentuk video la.So korang lagi senang nak faham.Sebab kalau aku buat print screen,ambik masa yang lama dan entry tu jadi terlalu panjang.Aku akan pening dan entry tu akan masuk air macam aku.Korang pun nanti masuk air.Lepas tu stress,masuk air then masuk tanjung rambutan.Eh masuk ke tinggal?Okeh aku da merepek.

So enjoy it and good luck~~~!



Maaf suara aku agak serak sebab batuk yang tak elok elok.Dan cara cakap aku macam hampeh.Korang paham paham la ye.Tapi tapi tapi kalau korang ada benda macam konfius ke,atau tak paham ke tanya je aku.Syafiqah sedia menolong!!!!

P/s:Harap ini dapat membantu korang.Harap harap lepas ni header korang cantik ye.Kalau boleh korang buat la satu entry,tunjuk header pertama korang tu.Lepas tu link kan kat sini.Supaya nanti aku boleh usha,nak tgk berapa jauh kefahaman korang tu.Okeh?Wink wink*

p/s/s:tak payah nakal2 copy eh??

Update: Tutorial ni menggunakan Gimp dan photoscape.Tak guna photoshop
             Sila kuatkan volume speaker anda ye???Kalau boleh tahap maksimum!HAHA