Sep 16, 2010

Di Hari Raya.

Semua blogger dah bercerita pasal raya kan?Sekarang tiba masanya Ika Si Peah Dot Dot(amboi nama) pulak nak bercerita pasal raya.Jeng Jeng Jeng!Tapi raya tahun aku berlainan gila sebab ahli keluarga aku semua pink-merah aku sorang je yang sesat warna oren.Bhahaha.Manala tahu  warna pink pulak tahun ni.Aku pula gatal beli kain awal-awal,tempah awal awal,kan dah macam orang asing dah.

Raya pertama-Bangun awal dalam pukul 9.00 pagi(korang rasa tak awal,tapi aku terasaan keawalan tu),terus siap-siap.Siap berjam-jam lamanya macam mak Datin nyah!Hambek kau.Siap lama sebab first time aku pakai contact lens dan contact lens tu tak masuk kat dalam mata aku.Geram seyh.Dah sejam lepas tu aku berjaya memasukkan contact lens yang degil tu dalam mata aku.Huihhh.Penat tau.Tapi sekarang ni takde masalah lagi nak pakai contact lens tu,dah senang dah.Lepas tu,berangkat ngan keluarga aku pergi ke Gombak rumah saudara belah ayah aku.Ramai berkumpul kat sane.Duit pun mayak maa kat sanaa.

Ni aku dan abang aku.Kan aku dah kata aku je oren.

Nampak tak mata aku besar?Nampak tak?Nampak tak?Pakai contact lens tu!

Tengok!semua pink.Mama,Abang,Adik2 pink oooo.

Raya kedua-Balik kampung.Kat Kuala Pilah,Negeri Sembilan.Ambil masa sejam jugaklah perjalanan.Masa kat highway tak jem tau,tapi time kat bukit putus memang gua kata sama lu la,Jem woo.

Adik2 ku.Aku malas nak tangkap gambar.

Hari-hari seterusnya macam biasa lah.Pergi rumah saudara semua.Dan duit raya terkumpul RM205.T___T.




No comments: