Nov 25, 2010

Barulah aku tau kalau ada BE,earning Nuffnang naik gila mendadak!

.
Wei tajuk tak boleh panjang lagi ke?Hahaha.Maafkan aku.Aku sangat teruja.Teruja gila ni.Aku teruja nak cerita pasal Buffered Earning ni!Sebelum ni aku tak tahu menahu pun pasal BE ni.Aku tak ambik peduli.Tapi lepas aku baca blog orang lain yang ceritakan pasal betapa pentingnya BE ni aku terus ambik peduli.Mengikut kefahaman aku la,BE ni adalah metered earning yang akan sentiasa berjalan.Sampailah kempen tu habis earning tu akan masuk ke total earning kita.Eh betul ke apa yang aku terangkan ni?Arghh..korang paham2 je la.Tapi kalau salah betulkan eh sebab ini mengikut kefahaman aku je.Hehe.

Ok kita berbalik pada total earning aku.Sebelum ni aku tgk kat nuffnang aku ada 2 BE yang sedang berjalan.Aku tak tahu la macam mana BE ni berjalan,pakai kaki ke tak.Hahaha.Ok lupakan.Tapi semalam aku tengok tinggal 1 BE je.


Ni ha bentuk BE tu...Sebelum ni 2 tapi sekarang 1.

So,aku pelik la.Mana hilang lagi satu BE.Then aku baru teringat klu habis BE tu,total earning bertambah la kan?Haaaaa..Aku tengok total earning aku.


Ok aku tau earning aku tak banyak tapi aku bangga.Hehe.Dan sebab apa aku cakap earning aku gila mendadak?Sebab sebelum ni earning aku RM 4.96 ok?RM4.96!Ok berapa kali aku nak ulang?Tapi macam best lak main ulang ulang.Rm 4.96.Rm4.96.Rm4.96.Ok stop.Annoying Piqa.T_T..Ok sekarang korang ambik kalkulator kira perbezaannya.Tapi kalau korang hebat congak  pakai jari tangan kaki semua takyah la pakai kalkulator.Hehe.

Oh lepas ni aku nak buat sebaik mungkin supaya visitor blog aku bertambah,dan aku dapat banyak lagi BE.

P/S:Buffered earning ni keluar dalam bentuk iklan kat blog korang.That why penting pasang Ads kat blog.Ada paham?Tee Hee!

14 sayang budak sekolah ni:

cik lya

akk tak paham la nuffnang ni :(

syafiqah ezam shah

@cik lya
adik pun paham sikit2 je kak.kene banyak mengkaji sikit!eceh.haha

Encik Tikus

btw bila start pasang nuffnang nie ?

hentakbelipat

yes! semoga lagi semangat nk blogging lepas ni..hehe

syafiqah ezam shah

@Encik Tikus
dah lama dah en.tikus.tapi baru beberapa bulan ni ika aktif berblog.tu yg baru dapat sikit.hehe

syafiqah ezam shah

@hentakbelipat
hehe...semangat membara ni.

Zulfahmi Abidin

fuyo.hebat lah.aku pon takpenah amek tawu pasal BE ker CE ker TE ker ZE ker.aku biarjer.heheheh.tapi now aku dah paham sikit2 dah.tengs lah yerk.^_^

Terkini:
1. Eh! Kenape Nama Kau Vicky?
2. Saranan Aku Untuk Kerajaan
3. Sharing Is Kongsi Lah. Sampai Bile Aku Nak Cakap Sharing Tuh Bukan Caring

syafiqah ezam shah

@Zulfahmi Abidin
haha..apa kau merapu sampai ke ze ,ce bagai ni??haha..btw welcome;)

laskar rainbow

pewit ! akak ada jugakkkk! segan lorhhh

syafiqah ezam shah

@laskar rainbow
kakak salah komen ni..haha

Anonymous

Terima kasih atas informasi yang besar! Saya tidak akan menemukan ini dinyatakan!

syafiqah ezam shah

@Anonymous
hehe..welcome anon!

Anonymous

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel

Anonymous

Hanya ingin mengatakan apa blog besar Anda tiba di sini! Saya telah sekitar untuk cukup banyak waktu, tapi akhirnya memutuskan untuk menunjukkan apresiasi saya dari pekerjaan Anda! Thumbs up, dan tetap pergi!