Nov 27, 2010

Tutorial Basic Motion dari Ayeem Ayam berhasil!


Nampak bola yang bergerak kat atas ni?Haaa...Inilah first tutorial yang aku belajar dari Ayeem.Mula-mula otak aku jem jugak nak belajar benda ni sebab sebelum ni tak pernah aku guna Adobe Flash ni.Tapi bila dah godek2 dah adobe tu,terus boleh buat.Nasib baik.!Thanks to sifu ayeem.Haha.Tapi banyak kali jugak lah aku email ayeem,tanya tu tanya ni.Sorry saya banyak karenah ye sifu.Hehe.Ini baru first tutorial.Belum lagi basic yang lain2.Banyak lagi nak kene belajar.Kalau korang nak belajar jugak mcm mana nak wat benda ni,pergi ke blog dia.hehe

.

10 sayang budak sekolah ni:

Ayeem Jemain

haaa pandai pon. ayeem dah set dalam pale otak, kalau sape buat bulatan tu balik ke tempat asal gunakan motion, kira dia da paham lah. congrats! ;D

syafiqah ezam shah

@Ayeem Jemain
hehe..cehh da set dalam pale otak dah..kira ok la ni eh?thanks ayeem;)

Zulfahmi Abidin

wah.pandai dye.org buat tak jadi2 pon.penat.then tutup jer.bahhahaa..

Terkini: 1. Contest Makan Ayam 2. Eh! Kenape Nama Kau Vicky? 3. Saranan Aku Untuk Kerajaan

syafiqah ezam shah

@Zulfahmi Abidin
haha..kenapa tak jadi???haha

Heidi Shafiq

best la ko pndai gune adobe flash..

Hellioz

flash...

makan mase kalau xde tutorial
haha~

syafiqah ezam shah

@Heidi Shafiq
baru pandai sikit..kene banyak lagi blaja la...

syafiqah ezam shah

@Hellioz
yup..you are right!haha

Syat0za

wahh, dah reti dah..peewitt.haha

zai pon dah buat dah, tapi ni yg lain ^_^


http://syatozapunyer.blogspot.com/2010/11/cubaan-buat-flash-part-1.html

syafiqah ezam shah

@Syat0za
hehe...malu lah pewiit pewitt bagai ni.hahhahaha